top of page

Äntligen är det över!

När jag började läsa astrologi, fick jag tidigt lära mig att man skulle vara lite extra uppmärksam när Merkurius går retrograd. Merkurius står får kommunikation och områden där "han" är inblandad är just kommunikation men även tekniska prylar och avtal till exempel. När en planet går retrograd innebär det att den ändrar hastighet så att det från jordens perspektiv ser ut som att den går baklänges. En retrograd planet kan då göra så att uppmärksamhet vänds inåt till oss själva och det som sker i det yttre kanske inte alltid blir som vi hade tänkt oss.


Jag har alltid älskat Merkurius i retrograd för jag har en väldigt aktiv hjärna och under de retrograda perioderna har jag kunnat reda ut vad som pågår där inne, saker har klarnat. Jag har aldrig upplevt att Merkurius har stökat med mig förutom någon flygförsening och människor som har glömt sina tider hos mig, inte hittat eller kommit försent. Det har inte varit så mycket att hänga upp sig på.


Den här retrograda perioden har varit ett undantag för jag har aldrig längtat efter en framåtrörelse som denna gången och idag är det äntligen dags för Merkurius att återgå till det normala, jag ska berätta vad som har orsakat min längtan. Merkurius påbörjade sin retrograda bana på förmiddagen den 29/12. 10 timmar senare råkade jag ut för en fickstöld när jag var på min bröllopsresa i London. Jag och min man hade varit och ätit god mat, skålat för en vecka som gifta, och strosade med armarna om varandra i ett myller av människor. Vi njöt av livet och hur bra vi hade det. När vi kom fram till tunnelbanan, tog jag tag i min handväska för att ta mitt tåg kort och upptäckte då att väskan var öppen. Jag visste att jag hade stängt den när vi lämnade restaurangen. Borta var kontokort, körkort, min telefon och glasögon, endast mina vantar låg kvar.


Det blev bråttom tillbaka till hotellet för att få wifi och komma i kontakt med någon där hemma. Patriks telefon tillhör hans jobb och är i princip oduglig i utlandet. Jag lyckades få tag på min dotter precis när hon hade satt sig i bilen för att köra till sitt arbete så hon kunde hjälpa till med att spärra både kort och telefon. Det jag lärde mig då var att utan telefon och mobilt bank id är du körd. Det är helt otroligt som tekniken har utvecklats och ställer krav på oss. Vi kunde se att tjuvarna hann köra tre blipp köp, det gick att blippa utan kod på belopp under 500.


Väl hemma några dagar senare var det dags att ta itu med att fixa ny telefon och anmäla till försäkringsbolag. Telefonen gick jättesmidigt men kommunikationen med Länsförsäkringar har verkligen inte varit bra, inkompetens där har gjort att jag har fått lägga ner åtskilliga timmar i onödan. Dock får jag säga att återbetalningen av de gjorda kortköpen gick bra, dem har vi fått.


De senaste två veckorna har innehållit strul och vissa missförstånd. Jag som vill att alla som har med mig att göra ska vara glada och nöjda har fått inse att så inte är fallet alltid och det kan jag inte ta på mig. Jag kan inte mer än att göra mitt bästa så min senaste utmaning har varit att stå stadigt i mig. Jag gör det genom att låta allt beröm jag har fått de senaste veckorna få ta plats. Jag har sällan varit med om så mycket uppskattande ord för det jag hjälper människor med. Det har varit från klienter som har gått hos mig länge och från klienter som jag har träffat för första gången. Jag har fått känna att jag gör stor skillnad och för det är jag tacksam.


Idag vänder då Merkurius rätt igen och jag ber "honom" om ursäkt för att jag har gett honom skulden för det som har skett men tyvärr ville jag hitta en syndabock istället för att ta på mig ett eget ansvar. Det var ju dumt att jag höll i Patrik istället för väskan. Brudparet har i alla fall inte haft kommunikationsproblem och det är viktigast av allt!


Det har blivit en plats ledig till min mediala kurs med energikunskap som börjar den 7/2. Läs mer på min hemsida om du är intresserad och om du anger koden sistaminuten när du bokar, får du 900 kr i rabatt på kursavgiften. Kanske är det din tur att hänga med?Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page