top of page

Att möta en prövning

Andlighet som begrepp är för mig ett förhållningssätt till livet och inget man kan mäta. Genom att vara närvarande i livet och bli medveten om sig själv, sina reaktioner i livets olika prövningar, kan det bli aktuellt att jobba med sig själv. Man möter sig själv i sina reaktioner för att se om reaktionen är befogad eller om det är något annat inom som sätts igång. Det är något som inte är helt enkelt att göra själv, att hitta den där neutrala platsen varifrån man blir sin egen betraktare.
En annan aspekt av andligheten är att se en större mening med livet. Detta kan också kopplas samman med arbetet med sig själv. När vi kan se och förstå det som händer runt oss och inom oss, blir livet mindre dramatiskt och det är lättare att hantera och gå vidare. Att se lärdomar som kan komma ur det som hände. Just detta sistnämnda hände mig nyligen, jag blev utmanad i tron på mig själv och det jag erbjuder i min verksamhet. Ifrågasättandet gjordes av någon jag vet vem det är och som jag har mött flera gånger i olika sammanhang. En person som har sin verksamhet på sin plats. Om detta hade hänt för några år sedan, hade jag reagerat helt annorlunda än jag nu gjorde. Istället för att känna mig förminskad, spreds sig ett stort leende inom mig och följande text kom ur mig:

Jag står här med ett leende trots det jag idag har fått höra. När människor talar om mig, ifrågasätter min kompetens och min förmåga att lära ut. Trots att vi kommer från samma skola från början, men jag valde att lämna den skolan. Jag valde att gå min egen väg. För mig var det för mycket sektkänsla, för mycket hierarki, klappa rygg, makt, vem vet mest, vem vet bäst, vem äger sanningen. Jag är otroligt glad och tacksam för all den kunskap jag fick men jag är precis lika tacksam över att jag har valt att gå min egen väg, att låta mig expandera, att låga mig vara mitt unika jag med mitt unika sätt att arbeta på. Jag har min målgrupp och de andra har sin. Det finns ingen konkurrens. Vi är alla våra egna unika individer, här för att sprida vårt ljus på vårt alldeles unika sätt. Ingen är bättre och ingen är sämre. Vi alla bara är.

Med ett leende, ringde jag en vän efteråt och berättade hur stolt jag var över mig själv, hur jag hade funnit mig direkt och bara konstaterat att jämförelsen mellan den andra och mig var lika relevant som att jämföra apelsiner och plommon. Så dök en tanke upp i mitt huvud. Det känns som om någon har pratat om avundsjuka med mig. Just det, i höstas när jag var hos mitt medium Ann-Sofie som kanaliserar. Jag tog fram mina papper och läste orden:


Så föll den informationen på plats. Den jag inte förstod när jag tog emot den och som jag inte heller funderade vidare på. Avundsjuka går som ett tema genom mitt liv. Det är det jag blir utmanad i men också hjälpt för på det sättet får jag öva på att stå i min sanning, tro på mig själv och inte låta andra förminska mig längre. Avundsjuka kan ses som en komplimang men den är inte skön att ha riktad mot sig. Jag säger som jag brukar: jag skapar mitt så kan du skapa ditt. Svårare än så är det egentligen inte.


Jag vill dela detta med dig som en inspiration och hjälp. Se dig själv, dina reaktioner och se om du kan och vill göra annorlunda, identifiera det som triggar. Kanske kan detta hjälpa dig att stå stadigare i ditt liv. För mig är det vägen mot frihet. Frihet att få vara jag, den jag är, med det jag har att bidra med. För att vara sann både mot mig själv och omgivningen. Något som triggar kan få oss ur balans och göra så att vi inte agerar som vi vill utan något annat styr.


Mitt första inlägg om andlighet hette "Vad innebär andlighet" och den informationen tillsammans med den här gjorde jag en video av. Om du inte har sett den innan så finns den på Youtube och dit kommer du genom att trycka på knappen här nedanför.Kanske är det så att du vill boka en tid med mig för att bolla och ventilera ditt liv? Jag använder min medialitet bland annat till att se livet, händelser och människor från ett högre perspektiv. Med ett syfte av att hjälpa och göra din resa här lite lättare med färre gropar på vägen.


Jag önskar dig allt gott och på återseende!

Camilla


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page