top of page

Varför personlig utveckling?

Hej och god fortsättning på det nya året 2024! Du som följer mig, har läst upprepade gånger hur skönt jag tycker att det är att 2023 tog slut, att det har varit ett utmanande år för mig. Utmaningen har legat i att jag har blivit prövad i min existens på olika sätt. Jag har bidragit till en del själv genom att jag har utmanat mig till att möta det som jag har tyckt varit jobbigt tidigare men jag har också blivit utmanad genom att bli ifrågasatt i olika saker jag har uttryckt och min tro på ett sätt jag aldrig tidigare blivit. Att bli ifrågasatt är inte skönt men det ger möjlighet att titta på saker igen, att se ur perspektiv jag inte har sett förut och ge mig själv möjlighet att omvärdera min tro. Det har blivit extra tydligt för mig hur olika syn vi har på livet och hur våra olika livsprövningar och lärdomar påverkar upplevelsen av livet. Genom detta har jag också fått möjlighet att titta på vilka bitar inom mig jag behöver jobba med för att bli hel så att jag kan leva mitt liv fullt ut för det jag har kommit hit för att uträtta.För något år sedan, var det en kursdeltagare som sa att kursen "Själen och vår utveckling" var en av de bästa hon hade gått. Att den gav många svar och förklaringar, en större förståelse för att vi alla har kommit olika långt på vår själsliga resa, att detta kan påverka livet och de val vi gör. För henne hade kursen gjort livet bland människor lättare. Jag har burit med mig vårt samtal och känt att det hade varit kul att köra kursen igen. Dock har jag känt att något skulle förändras, att jag inte skulle göra den på samma sätt igen. Så en dag, trillade information ner om hur den skulle förändras. Det nya namnet är "Själen och din utveckling" för fastän det handlar om att förstå hur själen växer så är också syftet personlig- och andlig utveckling.


Den personliga utvecklingen tror jag aldrig att man blir färdig med om man har en önskan om att utvecklas. Det börjar med att förstå att vi alla kommer ner till jorden nollställda. Vi har med oss våra själsliga tillgångar, resurserna för detta livet, men så fort vi tar vårt första andetag börjar vi att förändras utifrån miljön vi har fötts ned till. Familjen, sedan förskola, skola, människorna vi möter där. Vi anpassar oss, låter andras sanningar bli våra, vi lär och tar efter. Listan kan göras lång. Att vakna innebär bland annat att man en dag inser att något inte stämmer, att man inte lever sin egen sanning och att man lever livet utifrån hur man har lärt sig att det ska vara, anpassar sig för att passa in, har beteenden som inte stämmer överens med vem man är innerst inne. Det är vanligt att ett uppvaknande kommer i samband med en livskris så som att gå in i väggen, någon går plötsligt bort eller något annat traumatiskt.


Jag vet exakt när jag "vaknade". Det var när jag skiljde mig 2008 då en tanke gick igenom mitt huvud "Nu ska jag ta reda på vem jag är på riktigt". Jag tog emot tanken och lät den bli min sanning. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå till, jag hade ingen aning om vad den skulle leda till, jag bara visste att jag var tvungen att förändra mitt förhållningssätt till både mig själv och andra människor. Att jag skulle börja att leva mitt liv utifrån vad jag ville, vad jag behövde och det som fick mig att må bra. Jag visste vad jag var missnöjd med i mitt äktenskap och jag visste vad jag ville förändra. Förändringsprocessen började med mig själv. Jag har ägnat mig åt min utveckling sedan dess. Nya saker dyker upp, nya insikter och lärdomar. Jag väljer att möta det för att lära mig eftersom jag tror att det är vägen till inre frid och frihet på riktigt.Om du vill komma vidare med din personliga utveckling så kan kursen jag nämnde innan vara en väg att gå. Kursen riktar sig till dig som vill jobba med dina själsliga tillgångar och få fördjupad insikt om vem du är på själsnivå men också upptäcka dina skuggsidor så att de kan minska sin påverkan på dig. Du som vill bli inspirerad för att komma vidare i din andliga- och personliga utveckling. Du som vill få ökad förståelse för livet och dina medmänniskor. Att mer se livet ur ett andligt perspektiv. Du kan läsa mer om kursen på min hemsida där du också kan skicka in en intresseanmälan som inte är bindande. Jag har den för att se vilken veckodag som passar flest att komma, jag håller den hos mig. Hör av dig om du bor för långt bort men kanske skulle vilja arrangera den som en helgkurs där du bor, då kan jag komma till er.
Jag önskar dig allt gott!

Med omtanke, Camilla

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Guest
Jan 07

Tack för den du är ❤️ Man utvecklas hela tiden. Det är meningen med livet tror jag. Kram god fortsättning. Julia i Bro

Like
bottom of page