top of page

Vad innebär andlighet?

Uppdaterat: 9 juni

Äntligen har orden börjat komma igen efter flera års tystnad. Jag startade min första hemsida för att få ur mig och sätta ord på det jag gick och funderade på, göra det mer konkret, som ett ventilationshål. Tyvärr tappade jag inspirationen någon gång på vägen. Jag slutade kanalisera vilket var tråkigt eftersom de kanaliseringar jag hade gjort, hade gett mig mycket kunskap och information. Men det gick liksom inte, jag kunde inte hitta vare sig ro eller motivation. För några månader sedan, började det röra på sig igen efter att jag hade anmält mig till en kanaliseringskurs som jag var på i slutet på april. Nu fyller jag sida efter sida med värdefull information och jag tar ofta emot information spontant så nu har jag papper och penna liggande överallt. Det finaste skriver jag sedan ner i min anteckningsbok. Många av texterna har jag gjort videos av men jag vill även förmedla dem här så att de får leva vidare och så att det går att gå tillbaka och läsa igen vid behov.


Min radar är inställd på den andliga och personliga utvecklingen. Jag tar emot information för att inspirera i livet och förstå livet. Jag har fått otroligt mycket information till mig själv, något jag tidigare har trott var en omöjlighet. Jag ska försöka att bli lite disciplinerad och vara mer aktiv i min blogg så att även du kan få ta del av det jag fångar. Idag börjar jag med begreppet andlighet vilket är ett stort ämne så jag återkommer med mer vad det lider.


Ordet andlighet har funnits i mitt liv många år nu. Det började med att jag började i medial träning för att bli ett andligt medium och sedan andlig healer. Det är ett fint ord som jag har använt mig av men som jag egentligen aldrig har definierat - förrän nu. Ordet kommer från ande så som i kropp-själ-ande. Vi lever våra liv i våra kroppar och till vår hjälp har vi vår själ med dess tillgångar som till att börja med är begränsade. När vi börjar leva livet mer medvetet, kan vi hämta mer av den kunskap vår själ egentligen besitter och den kunskapen finns lagrad i den gigantiska hårddisken - ande.


Jag bad mina guider om hjälp att definiera ordet andlighet utifrån frågan "Vad innebär andlighet"

Andlighet är ett begrepp i vilket man ser livet inte bara på ytan utan ur ett djupare perspektiv. i det andliga synsättet finns det mening med livet, saker som händer, och vi blir inte offer lika lätt under saker som händer. Att se livet ur ett andligt perspektiv innebär att vi förstår att vi är här för att lära oss saker. Att livet är en skola för att hjälpa oss att växa som människor. Så om vi kan se, förstå, det vi upplever drabba vår fysiska kropp, att förstå vad vi har att lära, att förstå vad som inom oss smärtar - då ser vi livet ur ett andligt perspektiv. Det andliga perspektivet berättar och förklarar för den fysiska kroppen och för egot. Lämnar över bollen till egot för det är egot som bestämmer om vi accepterar förklaringen eller om en åtgärd måste ske. Kanske är det så att egot väjer att skapa en ny sanning som egentligen inte är en sanning men för att egot väljer och tro att det är sanningen. Att vandra i livet med det andliga synsättet vid sin sida kan underlätta livet. Något händer, vi stannar upp. Vi känner efter. Vi låter oss betrakta från en neutral plats, en objektiv plats. Vad var det som hände, hur reagerade kroppen, varför reagerade kroppen som den gjorde? Mönster som upprepar sig som vi får möjlighet att identifiera. Att göra något åt det. För att läka som människor. För att ta tillbaka sin kraft. I kraften finns en gemenskap. Att vi alla står sida vid sida med olika uppgifter. Jag prövar dig och du prövar mig för trots prövningarna kan vänskapen bestå.

Det där om att egot väljer, handlar om att våga se sig själv och våga göra, tänka eller känna annorlunda. Att våga omdefiniera både sig själv och omgivningen. Egot kan uppleva det som att vi brister som människor, att vi har gjort saker dåligt och därför vilja hitta förklaringar eller bortförklaringar. Det som då är bra att bära med sig är ett råd en klients guider gav honom när han var hos mig:

Saker som har blivit sagda eller gjorda kan inte tas tillbaka men man kan ändra energin genom att se från vilken plats de togs.

De orden är så fina och förlåtande. Vårt lärande och växande, vår resa, handlar om att skala bort gamla trosföreställningar, upplevelser, synsätt, ja listan kan göras lång. Livet är så spännande att vara en del i och det finns alltid något nytt att lära eller utforska.

Om du vill ha hjälp på din väg, få stöttning eller råd, så är jag här för dig. Jag använder min medialitet bland annat till att se och förklara händelser och människor från ett andligt perspektiv. Du bokar din tid via min hemsida.


Jag önskar dig allt gott och på återseende!
Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page